Propozycja podania:
Koszt: ok. 7,20 za 24 czaszki.
Składniki:
- 30 pieczarek
- 1 papryczka chilli
- 1 cebula
- 2 jajka
- salami (wedle uznania)
- 2-3 łyżki mąki
- pieprz ziołowy
- sól
Przygotowanie:
1. Pieczarki myjemy i oddzielamy od nich trzonki.
2. 6 pieczarek kroimy na 4 części - będą to nasze żuchwy.
3. Pozostałe pieczarki wycinamy jak na zdjęciach (czyli jak dynie na Halloween).
4. Odpady z wycinania pieczarek trzonki drobno siekamy, kroimy cebulę i papryczkę na drobną kostkę a następnie wszystko smażymy.
5. wysmażone warzywa doprawiamy sola i pierzem ziołowym wedle uznania a następnie zostawiamy by wystygły.
6. Do zimnych warzyw dodajemy 2 jajka i pokrojone w kostkę salami, całość mieszamy a następnie dodajemy mąki tak żeby całość się zagęściła.
7. Nasze czaszki faszerujemy, zatykamy "żuchwami" i wkładamy do wysmarowanego oliw naczynia żaroodpornego.
8. Czaszki pieczemy przez ok. 20 min w 150-180 stopniach.
Porady i propozycje podania:
1. Idealne na Halloween'ową imprezę.
2. Świetnie komponują się ze słodkim sosem chilli.
Cena jest orientacyjna - jedynie wykorzystanych składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz